Szakmai gyakorlat

Gépészmérnöki alapszakon, nappali és levelző tagozaton tanulmányokat folytató hallgatók 6 hetes szakmai gyakorlaton kötelesek részt venni a tantervben meghatározott időszakban. 
A tanulmányokat 2019 őszén Létesítménymérnöki mesterszakon, nappali és levelező tagozaton megkezdő hallgatók 4 hetes szakmai gyakorlaton kötelesek részt venni a tantervben meghatározott időszakban. 
A szakmai gyakorlatot a Neptun tanulmányi rendszerben fel kell venni, teljesítése szükséges feltétele az abszolutórium megszerzésének.

Olyan cégeknél, önkormányzatoknál és egyéb szervezeteknél lehet a nyári szakmai gyakorlatot teljesíteni, amelyek a Debreceni Egyetemmel kötött Megállapodásban vállalják a gyakorlati hely biztosítását.

A hallgatók szabadon dönthetnek  gyakorlatuk helyszínéről, ahol specifikus gépészmérnöki-, épületgépészeti-, létesítménymérnöki-, épületenergetikai-, gépészeti tervezési-, üzemeltetési-, kivitelezési gyakorlati ismereteket szerezhetnek. A kiválasztott gyakorlat helyszínéről a szakmai gyakorlati felelőssel kell egyeztetnie a hallgatónak, aki eldönti, hogy az adott cég megfelel-e a tájékoztatóban megfogalmazott követelményeknek! 
 

A szakmai gyakorlat teljesítéséhez szükséges dokumentumok és beadási határidejük:

Fogadó nyilatkozat: 2021. május 30. - 1 példányban kérjük leadni 

Megállapodás és 1. sz. melléklet2021. május 30. - a cég részéről aláírva, 4 példányban kérjük leadni 

 

A fenti dokumentumokat postai úton kérjük megküldeni a következő címre:

Debreceni Egyetem Műszaki Kar

Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék

4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4.
 

Teljesítményértékelő lap: 2021. szeptember 08. - 1 példányban kérjük leadni 

Feladatlap: 2021. szeptember 08. - 1 példányban kérjük leadni (leadás helye: 302. iroda)

Szakmai beszámoló: 2021. szeptember 08. - leadás Bodó Béla szakmai gyakorlat-felelősnél
 

A határidők betartása, a szakmai gyakorlat helyéről és ütemezéséről való egyeztetés a hallgató felelőssége. Amennyiben a hallgató időben nem jelzi, hogy hol kívánja szakmai gyakorlatát letölteni, vagy nem kezdeményezi időben a Fogadó nyilatkozat és a Megállapodás előkészítését, illetve aláíratását, a Tanszék nem köteles a szakmai gyakorlat teljesítéséről szóló igazolást elfogadni. A hallgatónak a kötelező nyomtatványokon kívül szakmai beszámolót is le kell adnia!
 

Szakmai gyakorlattal kapcsolatos kérdésekben Bodó Béla  szakmai gyakorlat-felelős áll rendelkezésre.
 

Beszámolóval (dolgozattal) kapcsolatos tartalmi/formai követelmények

Igazolólap a Létesítménymérnöki mesterszak II. félév után és a IV. félév előtt teljesítendő szakmai gyakorlatról

 

Frissítés dátuma: 2021.03.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.