Autóipari partnerek az egyetemen

2021, október 6 - 15:40
A Debreceni Egyetemre látogattak a világ egyik legnagyobb buszgyártó vállalata, a Daimler képviselői. A járműgyártó az együttműködés lehetőségeiről egyeztetett partnerével, az Inter Traction Electrics Kft-vel, az ITK Holding leányvállalatával. A megbeszélések keretében találkoztak a DE vezetőivel.

Roman Biondit, a Daimler Buses értékesítésért felelős vezetőjét, Bernd Macket, az ügyfélszolgálat, alkatrészek és használt járművek részlegének irányítóját és Kossa Györgyöt, az ITK Holding ZRT. elnök-vezérigazgatóját Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár fogadta. A Főépület megtekintését követően a rektor ismertette a Debreceni Egyetem képzési és kutatási profilját, kiemelve az intézmény nemzetközi oktatási és vállalati kapcsolatait.

- A járműipar fejlesztéseinek középpontjában évek óta az alternatív energiaforrások felhasználása áll. A Debreceni Egyetemen az intézmény multidiszciplinális jellegéből fakadóan, több tudományterület összekapcsolódásával, a Műszaki Kar vezetésével számos kutatás folyik, amelyek eredményei a járműiparban, köztük a buszgyártásban is felhasználhatók – jelentette ki Szilvássy Zoltán.

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata az Inter Traction Electrics Kft. és a Debreceni Egyetem szeptemberben 100 millió forintos támogatói szerződést írt alá, amellyel a cégcsoport a térség műszaki képzésének fejlesztéséhez és működésének biztosításához járul hozzá, emellett egyetemi oktatók támogatásában is részt vállal. A járműtervezéssel, járműfejlesztéssel és járműgyártással foglalkozó Inter Traction Electrics Kft.évek óta partnere a Daimler Buses-nak, amely egyebek mellett a Mercedes-Benz és a Setra buszok gyártója.

Kossa György elmondta, hogy a cégek együttműködése egy kölcsönösen hasznos és jól működő munkakapcsolat, ami számos üzleti lehetőséget rejt magában úgy, hogy jelentős hazai hozzáadott értékkel, valódi magyar termékek születhetnek az autóbuszgyártás területén.

Sajtóiroda - ÉE


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.