Konferencia a műszaki tudományokról

2021, június 22 - 14:20
„Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2021” címmel rendez online szakmai tanácskozást június 24-én a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága és a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

A konferencia célja, hogy a műszaki területen tudományos kutatást folytató szakemberek számára lehetőséget teremtsen az aktuális munkáik, kutatási eredményeik bemutatására, valamint szakmai kérdéseik és felvetéseik megvitatására.


A szakmai tanácskozásra hét egyetem (Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Nagyváradi Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Neumann János Egyetem, Óbudai Egyetem) oktatói, az Atommagkutató Intézet és a Közlekedéstudományi Intézet munkatársai, vállalati szakemberek, a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláinak oktatói és középiskolai tanárok 71 előadással regisztráltak, amelyek az energetika-logisztika, gépészet, környezet- és földtudományok, műszaki hidrológia, repüléstudomány és mérnökpedagógia szekciókban hangzanak majd el. A plenáris előadások pedig az aktuális debreceni műszaki kutatási témákról és eredményekről adnak áttekintést.


- Az idei rendezvény specialitása, hogy a középfokú műszaki képzés szakembereit is meginvitáltuk a rendezvény mérnökpedagógia szekciójába, amelynek megszervezése szintén újdonság a korábbi konferenciákhoz képest. Előadók érkeznek a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláiból, valamint a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégiumból. Mindez összhangban van azzal az országos oktatáspolitikai törekvéssel, ami erősíteni kívánja a műszaki képzés szereplőinek együttműködését annak érdekében, hogy az ipar számára a műszaki szakember-utánpótlást a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk biztosítani közép- és felsőfokon egyaránt – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Kocsis Imre, a Műszaki Kar tudományos dékánhelyettese.


A konferencia programja és a kapcsolódáshoz szükséges linkek elérhetők az esemény honlapján, a https://konferencia.unideb.hu/muszaki-tudomany-az-eszak-kelet-magyarorszagi-regioban-2021 oldalon.


Sajtóiroda - BZs


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.